Bipolar, Konsert

Å kaste maska handler ikke om å rope til alle – Verdensdagen

Bipolar av Stig Mass Andersen Skriv en kommentar

Bildet over er etter en konsert i Sofienbergparken. Det er pappa som gir meg en klem, og er et godt bilde på den offentligheten jeg har valgt for å formidle den nære åpenheten som er viktig.

Kast maska ovenfor den kameraten du lenge har tenkt på å fortelle at du har det vondt.

Kast maska ovenfor den sjefen som trenger innsikt og forståelse for å hjelpe deg tilbake til arbeidslivet.

Kast maska ovenfor familien som trenger å forstå hva som skjer for å være trygge.

Å kaste maska trenger ikke å være å rope ut til hele verden at du sliter.

Det er å være åpen med akkurat de personene du trenger for å få det bra.

I dag er det Verdensdagen for psykisk helse, og temaet er Kast maska, spesielt rettet mot menn.

Jeg har aldri kjent meg mer mandig enn etter jeg ble helt åpen med mine nærmeste.

Selv om jeg har valgt en sterk offentlig åpenhet tror jeg ikke det er meningen at alle skal velge det. Den viktigste åpenheten er det jeg  kaller nær åpenhet. Den som jeg nevner over. Det er kun du som kan vite hvem du skal åpne deg for. Men om du har det slik som jeg hadde det da jeg slet, så vet du egentlig godt hvilke mennesker du trenger å dele dine vonde tanker med for å få det bra. Det handler om å tørre. Det vil kanskje ta tid før dere klarer å kommunisere godt rundt vonde og dype følelser. Selv om dere kjenner hverandre fra før kan det være at dette er noe dere må lære sammen på nytt. Men forhåpentligvis vil det ende med at dere får et mye sterkere bånd enn tidligere. Det er hvertfall det som har skjedd for meg med de jeg har rundt meg.

Ha en fin Verdensdag!