Ikke nok en dag for latterliggjøring

Bipolar av Stig Mass Andersen Skriv en kommentar

Foto over: Mor og søster. To kvinner som er viktige for meg, og som også lever etter det jeg etterspør her.

Kvinnedagen er viktig. Den viser at vi har en lang vei å gå på noen områder innenfor likestillingen. Som at kvinner må ha rett til lik lønn for likt arbeid, og at noen menn må få være med barna, og være den som tar størst ansvar i hjemmet, uten at det blir satt spørsmålstegn ved. Samtidig er vi eksempler til etterfølgelse for land som ikke er i nærheten av å ha den samme utviklingen som oss. Denne dagen blir en viktig markering også for nettopp det.

Sitat fra boka mi:
«Men jeg har opplevd at: På noen felt er kvinnen i førersetet, og mannen kneblet i bagasjerommet, så forsøker han aggressivt å slå opp bagasjelokket, som fører til at kvinnen og en ekstremt likestilt elitemann i passasjersetet kvitrer og ler av ham, til han gjør noen dødskramper, og kveles av for lite pusterom.»

Jeg har en oppfordring. Og det er derfor jeg har tatt med utdraget fra boka. Ikke la dette bli en dag for latterliggjøring. Oliver i historien min har jeg latt være en av de mennene som føler seg tilsidesatt og lite sett. Derfor drar han også hardt til. Det du leser over er en beskrivelse av hvordan han mener noen menn kan reagere på Twitter, og hvordan de kan bli latterliggjort. Men istedenfor å gjøre narr av hver eneste mann som skriver mindre saklige ting, så håper jeg at det går an å møte dem med gode argumenter. Latterliggjøring har vi hatt nok av i det siste.

Under er sitater fra Jens Ramfjord om det han kaller de usynlige mennene. Uten at jeg har noen statistikk på det så kan jeg tenke meg at det er slike menn som tilslutt ender med å skrive unyanserte påstander. Da de har vært usynlige lenge nok.
«Vi er med på å gjøre usynlig, med på å overse, vi ser over. Og de usynlige skriver ikke innlegg om sin situasjon. De går ikke i protesttog, det ligger vel i sakens natur.
Når kvinner berettiget bekymrer seg over at «mennene» fremdeles har for mye av makten og pengene i samfunnet mener de nok også i praksis noen helt andre av arten, da helst den nevnte privilegerte klassen.»

Ikke la 8.mars bli nok en dag for latterliggjøring. La det bli en dag for feiring av hvor langt vi har kommet, og at flere og flere ser viktigheten av likestilling på mange felt.