Musikken er tilstede i motbakker og topper

Bipolar, Konserter av Stig Mass Andersen Skriv en kommentar

I helga har jeg vært på festivalen Tons of rock i Halden. Jeg pakket baggen med de sorteste og mest rocka klærne jeg hadde. For noen år tilbake følte jeg meg teit når jeg har gjorde. Fordi det er et ganske stort spenn fra dressjakkene og skjortene jeg bruker på jobb til klærne jeg stort sett bruker når jeg skal på konserter og festivaler. Da jeg var mindre sikker på meg selv tenkte jeg at det var hyklersk. Men denne helga kjentes det fullstendig riktig. Da jeg skulle feste med metal-fansen måtte det være lov å pynte seg.

Jeg tror jeg så flere slike i helga. Folk som kun drar på seg metal-skjorta på konsert, og drar tilbake til hverdagen med en annen kleskode.  Så så jeg også noen som har gått helt inn i det med sminke, tattoveringer, ringer og fine hårfarger. Men selv om vi er forskjellige så samles og forenes vi på grunn av kjærligheten til musikken og til artistene. Alt er lov på en sånn festival. Kom som du er og vær som du er. Annerledesheten både innad og som vi representerer som fans aksepteres og dyrkes.

Musikk krever veldig lite. Spesielt når det kommer til lytting. Du kan ha den på i bakgrunnen og reagere med den utifra hvilken stemning du er i. Du trenger ikke ha samme konsentrasjonsevnen som når du leser en bok, og derfor er den alltid til stede for deg. Det er derfor enkelte, slik som jeg, får et så sterkt forhold til sanger og artister. De blir følgesvenner der de kommer ut av høytalere og høretelefoner. De gjør at man kan flykte fra hverdagen eller få et lydspor å nyte gode stunder med. For min del har jeg mange låter som fungerer som begge deler.

Til uka skal jeg selv ha konsert på en festival. Motbakkefestivalen. Bandet og jeg gleder oss veldig. Der skal jeg passe på å nevne det. Uansett ståsted og uansett bakgrunn så er musikken til stede for deg. I både motbakker og topper.