Bipolar

Det lønner seg å være fra Fredrikstad

Bipolar, Konserter av Stig Mass Andersen Skriv en kommentar

Jeg skal ikke legge skjul på at dette er en utilslørt flørt med Fredrikstadfolk for å få dem til å komme på konserten vår til helga. Så om du er fra Plankebyen, og leser dette, må jeg bare si at du er helt perfekt.

  • Fredrikstaddialekta drar damer

Den første grunnen til at det lønner seg å være fra byen er åpenbar. Alle sjekke-eksperter snakker om at du må ha en åpningsreplikk klar når du møter ei dame på byen eller stranda. Det trenger ikke vi fra Fredrikstad. Vi kan starte med «Hællæ!» og gjetteleken på hvor vi kommer fra er i gang. Om kvinnfolket er helt på jordet og foreslår «Sarpsborg» titter vi bare liksom-sint på dem, og sier «Du sa ikke det?»

Om de skulle treffe på første forsøk med «Fredrikstad» holder det å si «Du har peiling.» Så har vi allerede fått lirket inn første kompliment, og som alle vet så elsker kvinner komplimenter. Samtidig er praten i gang. Jeg har ikke testet åssen dette funker på mannfolk, siden jeg ikke svinger den veien, men jeg regner med at de som vil sjekke opp «kællær» har samme fordel.

Her er link til eventet for konserten på Facebook: Fjeldberg Marina 9.juli

Her er vår siste singel på Spotify: Strak Saltomortale

  • Det er lett å virke intellektuell

Om du kommer fra Fredrikstad er det lett å virke intellektuell. Snakker du med den eldre garde så husker folk «Raymon.» Han tjukke og sjarmerende, men smådumme karakteren med bretten på lua. Hvis du snakker med yngre folk så er det «Staysman & Lazz» alle kjenner. Ikke et vondt ord om dem. Men når de drar i gang med «Se så glad nissen er, han kommer ned den pipa uten klær» eller «Hiv og hoi og en flaske med rom, bli med meg og vi styrtær´n tom» så skal det ikke så mye til for oss andre fra samme by å virke smarte. Derfor er jeg evig takknemlig for den jobben de gutta gjør. På grunn av dem kan vi andre bare være oss selv og likevel fremstå som Einstein uten å legge så mye arbeid i det.

Samtidig bekymrer det meg at forfatteren Jan Erik Fjell er så produktiv. Nå som han har gitt ut sin sjette bok setter han oss andre i et dårlig lys. Jeg har begynt å gi ut bøker selv for å matche ham. Men det er dårlig gjort at han sørger for at jeg må jobbe så hardt for å virke smart. Siden han er en god venn av Staysman foreslår jeg at han heller blir med i bandet deres. «Staysman & Lazz & han Fjell» høres vel catchy ut?

  • Vi blir forbundet med den hyggelige «Plankeby»-stemningen

Alle som har vært i Fredrikstad husker at de har nakenbadet fra en holme i skjærgården, tatt bilde med kanonene i Gamlebyen, slentret på brygga og snakket med den hyggelige lokalbefolkningen. Når du da drar til med «Hællæ! Åssen står´e te?» så blir du hele den stemningen. Du blir personifiseringen av alle de gode minnene folk har fra Fredrikstad, og dermed er du automatisk et hyggelig og spennende menneske.

  • Vi får alltid oppmerksomhet

Det ligger en by som heter Sarpsborg 17 kilometer ifra oss. Vi kaller den Særp, med en stavelse, for å bruke minst mulig tid på stedet og folka som kommer derfra. Men de har et mindreverdighetskompleks uten sidestykke som gjør at de konstant ser mot byen vår. Det merkes spesielt nå som deres fotballag, med stolte tradisjoner helt tilbake til 2008, ligger i Eliteserien, mens vårt lag ligger i første divisjon. Om deres eget lag vinner 3-0 bryr de seg ikke. Det er mye viktigere å sjekke om FFK har tapt i samme serierunde. Og sist gang Særp08 fikk noen nasjonal oppmerksomhet å snakke om var da de møtte vårt lag. Men det var da bare på grunn av laget de møtte.

  • Flere av de beste artistene i Norge er fra Fredrikstad

Du har Jørn Lande, som ikke er fra byen opprinnelig, men har skjønt at det å bli assosiert med Plankebyen aldri er feil for karriéren. CC Cowboys, byens store sønner, hvor mange av bandets sanger har blitt til på grunn av kjærlighet til Fredrikstad. Bipolar Superstar, med Stig Mass Andersen i spissen(som tilfeldigvis er meg) med sterk inspirasjon av Hvalers holmer og skjær i låtskrivingen. Om du synes dette virker cocky må jeg minne deg på at jeg har lov til det. Husk at jeg er en bipolar superstar. Jeg kunne fortsatt i det uendelige med flere grunner til hvorfor det lønner seg å komme fra Fredrikstad, men nå må jeg øve til konserten vi skal holde på hjemmebane til helga. Plankefolk fortjener bare det beste. Derfor øver vi som besatt for tiden.

 

Her finner dere boka jeg har skrevet: Bipolar Superstar

Og singelen på Itunes: Strak Saltomortale