Har vi glemt å memorere?

Bipolar, Musikk, Prestasjon av Stig Mass Andersen Skriv en kommentar

Alle går rundt og sier at barn lærer så fort.
Men hvorfor slutter vi å gjøre slik som de små da?

Salsarytmer

I fjor begynte jeg å danse salsa. Dette var like etter en innleggelsesperiode hvor jeg fikk sterk hangup på Michael Jackson. Jeg hadde booket en musikkworkshop for Mental Helse Ungdom like etter at jeg hadde vært på sinnssykehuset. Der skulle jeg være leder.

Kanskje ikke det idéelle å møte 70 mennesker på en folkehøyskole, over en uke, med sosial angst. Det tenkte jeg i forkant. Men da jeg trengte å koble av fra de andre tok jeg bare på Marshall-hodetelefonene mine, og danset som MJ langs naturskjønne veier ute på bygda. Da tenkte jeg at bøndene kom til å tenke at vi som kom fra MHU måtte være klin gærne. Det fikk stå sin prøve. For jeg trengte det.

Så begynte jeg å danse salsa. Det er så vanvittig deilig å komme inn på et lokale hvor latin-amerikanske rytmer slår i veggene, og glade og forsåvidt også deilige, dansere leker seg med salsasteg.

Jeg har kastet meg uti det med hud og hår. Ikke bokstavlig talt da. Men med salsasko og alt jeg klarer å få til. Det har vist seg å være ganske mye. En årsak til det er at jeg har begynt å danse over alt. Da kombinerer jeg det MJ har og litt salsa. På vei til trikken, på gata eller til et møte. Veldig deilig å bevege seg om jeg har tatt på en genser for lite.

Lekende tilnærming

Jeg kan ikke danse MJ eller salsa perfekt, men jeg leker meg med det. Det har jeg overført til andre ting. Gitaren tar jeg med på trikken, fint sted å øve, i tillegg til at passasjerene får noe å høre på.

Og dermed lærer jeg så utrolig mye raskere. For du lærer ikke av å tenke på det du skal gjøre. Du lærer av å gjøre det slik at kroppen kjenner hvordan det skal memoreres. Samtidig ser jeg på et samfunn som er vanskelig å forholde seg til. Hvor alle sitter som saltstøtter fordi vi har fått beskjed om at det skal være sånn. Jeg er faktisk tryggere rundt barn for tiden. Fordi de viser hvem de er. Voksne gjør ikke det og da er det vanskeligere å tolke. Slikt får jeg angst av. Men det er ikke jeg som er syk. Det er samfunnet.

Inntil andre starter med noe av det samme så får jeg bare tåle rare blikk.
For MJ, salsa og musikk er livet mitt. Barnet i meg lærer så mye at kroppen ikke klarer å stoppe.